Tryckimpregnerat virke farligt

Tryckimpregnerat virke är ibland det enda alternativet om bygget ska. Samtidigt har det rykte om sig att vara farligt för både hälsa och miljö. Impregnerat virke är något som kan oroa många.

Trots att det inte direkt är farligt för hälsan är det. Träskyddsmedel och tryckimpregnerat virke kan innehålla giftiga ämnen såsom kreosot, arsenik, krom och koppar och kan skada både människors hälsa och .

I utsatta lägen kan tryckimpregnerat virke vara det enda alternativet. Men hur bra är det egentligen med tryckimpregnerat trä? Kan de rent av vara farliga för de små barnafötter som ska springa på de här brädorna . Finns det någon risk för farliga ångor från tryckimpregnerat ? Finns inga fördelar med impregnerat virke då. Så om du vill bygga in din altan så tycker jag inte att det är så farligt , onödigt men inte farligt. Hur giftig är tryckimpränerat?

Läs mer om tryckimpregnerat virke hos Kemikalieinspektionen: kemi.

Tänkte använda tryckimpregnerat virke , men också lite brädor från transportpallar. Vad ska jag behandla dem me så att komposten håller . Svår veta vilket forum som är rätt. Men är det på något vis farligt att ha tryckimpregnerat virke i hästbox? Jag begriper ju att det inte är nyttigt att. Med andra ord har jag gjort det allra mesta med själva virket.

Jag tror att det är minst lika farligt att promenera eller jogga på en. Jag hade inte hjärnan med mig alls när jag åkte för att köpa virke till mina nya. Vad gäller tryckimpregnerat virke , så vet jag inte hur giftigt det är. Virke som används till trall ovan mark får t. Det är lätt att fastna för tryckimpregnerat när man ska välja virke till altanen.

Det har en hållbarhet på mellan och år, det är lättarbetat, och . Det betyder att du måste lämna tryckimpregnerat trä separat från annat . Information främst om alternativ till tryckimpregnerat virke , den kunde dock varit lite . Dagens tryckimpregnerade trä är inte alls så farligt som det var förr i tiden,. Personligen använder jag utan trekan både tryckimpregnerat virke.